..«συνεταιρισμό τουρκοκυπριακού και ελληνοκυπριακού συνιστώντος κράτους» !!!

Αγαπητοί … συνέταιροι , το σχέδιο Αυνάν το απέρριψε ο Κυπριακός λαός … ζήτω το νέο σχέδιο Αυνάν (έρχεται σε λίγο με τις ΄΄συνομιλίες΄΄ που ξεκίνησε ο Χριστόφιας με τον Ταλατ.)

Συνοπτικά λίγο απο το κουτόχορτο που μας ταίζουν μπόλικο.

1.Για το Κυπριακό δεν φταίει ο συχρονισμός και η σύμπλευση σε πολλά σημεία της επεκτατικής πολιτικής των Τούρκων με την αποικιοκρατική πολιτική των Άγγλων (τεράστιες βάσεις – υπονόμευση Κυπριακής κυριαρχίας) που χρησιμοποίησε απο τα πρώτα στάδια των αξιώσεων ανεξαρτησίας των Κυπρίων , ως δούρειο ίππο-αντίβαρο σε αυτές τις αξιώσεις την Τουρκοκυπριακή μειονότητα αλλά οι Έλληνες , ο Εθνικισμός και άλλα φαιδρά.

2.Το σχέδιο Αυνάν (δίνοντας ίσα 50-50 δικαιώματα εκπροσώπησης σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους σε όλους σχεδόν τους θεσμούς του εκτρώματος που θα φτιαχνόταν αγνοώντας ( ; ) την αναλογία τους επι του συνολικού πληθυσμού) παράλληλα με την αποδοχή-δικαίωση του εγκλήματος των εποίκων και της πολιτικής εποικισμού απο τα αντιδημοκρατικά καθεστώτα της Άγκυρας κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου δεν ήταν φασιστικό-ρατσιστικό αλλά ΄΄δίκαιη (!!!) λύση΄΄.

3.Στις συνομιλίες που γίνονται Ο Ταλάτ αντί να καταγγελθεί ως άβουλο – πειθήνιο όργανο της Άγκυρας (η οποία είναι και ο πραγματικός συνομιλητής των Κυπρίων) που δεν μπορεί να κάνει τίποτα πέρα απο το να υλοποιεί τις εντολές που χαράσσονται απο το Εθνικό Συμβούλιο και τα υπόλοιπα ΄΄δημοκρατικά΄΄ όργανα των Τούρκων (με την απειλή μάλιστα του στρατού κατοχής) προβάλλεται-αντιμετωπίζεται ως εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων.

4.Οι Τουρκοκύπριοι απο μειονότητα (18%) στην εισβολή) , έγιναν(βαπτίστηκαν απο τους γνωστούς Νονούς) κοινότητα , αναβαπτίστηκαν σε συνιστών μέρος για να ΄΄εξαφανιστούν΄΄ πληθυσμιακά μαζί με τους Ελληνοκύπριους (σε πολιτικό επίπεδο η Άγκυρα τους έχει στο περιθώριο απο το 1974 και μόνο προσχηματικά τους επικαλείται) απο τους εποίκους που έχουν κατακλύσει το νησί και θα αυξηθούν κατακόρυφα αν ΄΄λυθεί΄΄ το Κυπριακό σε ΄΄στυλ Αυνάν΄΄.

Ο τίτλος του παρόντος σημειώματος σε εισαγωγικά αποτελεί δήλωση των ΄΄συμμάχων΄΄ Αμερικανών και συγκεκριμένα : (ΠΗΓΗ:http://www.e-tipos.com/newsitem?id=40534)

….Στη διάρκεια συνεδρίασης στην έδρα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για την τυπική υιοθέτηση ψηφίσματος σχετικά με την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΙΠ (ειρηνευτική δύναμη) στο νησί, η αμερικανική αντιπροσωπία έθεσε ένα συμβολικό βέτο. Ζήτησε να περιληφθεί στο κείμενο η φράση του κοινού ανακοινωθέντος Χριστόφια – Ταλάτ της 23ης Μαΐου για «συνεταιρισμό τουρκοκυπριακού και ελληνοκυπριακού συνιστώντος κράτους».

και η είδηση συνεχίζει

..Είναι η πρώτη απόπειρα της Ουάσιγκτον να υιοθετηθεί σε ψήφισμα του Σ.Α. του ΟΗΕ η ορολογία του σχεδίου Ανάν προκειμένου να αποτελέσει θέση των Ηνωμένων Εθνών. Μετά από έντονο παρασκήνιο, την εναντίωση της Ρωσίας και της Γαλλίας που υποστήριξαν τη θέση της Αθήνας και της Λευκωσίας, το ψήφισμα εγκρίθηκε χωρίς να «περάσει» η αμερικανική αξίωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βρετανία κράτησε ουδέτερη στάση.

ΥΓ:Η πολύ καλοπέραση και η προπαγάνδα έχουν κάνει την μαλάκυνση σε Ελλάδα και Κύπρο αθεράπευτη ή υπάρχει ελπίδα ;(όξω απο τα κομματικά μαντριά φυσικά).

ΥΓ2:Απο τις μέχρι τώρα συνομιλίες-΄΄επαφές΄΄ εκείνα που δεν θα πειραχθούν απο ότι φαίνεται είναι οι βάσεις και οι έποικοι (αααα μπορεί σε ένδειξη καλής θέλησης να γυρίσουν πίσω στην Τουρκια 1000 έποικοι) – Και να ξαναρθούν πίσω σε καμιά βδομάδα στη Κύπρο μαζί με όλους τους συγγενείς εως και τρίτου βαθμού!!!)

ΥΓ3:Α ρε Παπαδόπουλε έπεφτες ΄΄λίγος΄΄ για πρόεδρος…….

ΥΓ4: ΣΥΝΕΤΑΙΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ……………

ΥΓ5:Διάβασα και την συνέντευξη του Βάσου Λυσσαρίδη στο Παρόν της προηγούμενης Κυριακής και μελαγχόλησα ακόμα περισσότερο.

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=28398&colid=37&catid=48&dt=2007-11-25&search=%CB%D5%D3%D3%C1%D1%C9%C4%C7%D3

Advertisements

4 Σχόλια

 1. Δυστυχώς αγόρι μου τους έπεφτε λίγος ο Τάσσος.
  Μα πώς μπορεί μία κωλομειονώτητα να έχει απαίτηση να γίνει κράτος;
  Η Κύπρος είναι και θα ναι πάντοτε Ελληνική και δε πρόκειτε να αλλάξει ότι κι αν κάνουνε…
  Χρειαζόμαστε πολιτικούς με @ρχίδια και όχι @ρχίδια για πολιτικούς….

  Και όπως είναι τώρα τα πράγματα, τί λύση και μ@λ@κίες ψάχνουμε; τόσα χρόνια δεν βρήκαμε το δίκιο μας, τώρα θα το βρούμε….

  Απολογούμαι για τους χαρακτιρισμούς, αν είναι ανάγκη, κάνε edit…

 2. El greco
  Οι Τουρκοκύπριοι είναι μια μειονότητα που τους εκμεταλλεύτηκαν και συνεχίζουν να τους εκμεταλλεύονται για δικούς τους λόγους ο καθένας, τόσο οι πασάδες της Άγκυρας όσο και οι Άγγλοι.Την απαίτηση για κράτος την προβάλλουν στους Τουρκοκύπριους οι Τούρκοι με την συνδρομή των Άγγλων απο τότε που φάνηκε ο κίνδυνος ένωσης της νήσου με την Ελλάδα ή αργότερα της ανεξαρτητοποίησης της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αδιαίρετο και Ελληνικό κατά πλειοψηφία των κατοίκων του κράτος.

  Αν συνεχίσουν να ΄΄συζητούν΄΄ όπως ξεκίνησε ο Χριστόφιας δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα για την Κύπρο (ρώτα και τους Τουρκοκύπριους για τους εποίκους που ΄΄φορτώθηκαν΄΄ στον Βορρά)
  Και τελικά έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν (κατά μεγάλο ποσοστό) και αν κάτι ΄΄χρειάζεται΄΄ αυτό είναι ΠΟΛΙΤΕΣ πραγματικοί και όχι πρόβατα καταναλωτές προϊόντων.

  ΥΓ:Υπάρχουν λύσεις και ΄΄λύσεις΄΄ , συζητήσεις και ΄΄συζητήσεις΄΄.Θα αρκεστώ σε αυτό που είπε ο γερο-Λυσσαρίδης ΄΄ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ , ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ΄΄ .Αλλα το ερώτημα παραμένει:ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

 3. Διάβασα κομμάτια απ την συνέντευξη του κ. Λυσσαρίδη. Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και να του μιλήσω πριν 2-3 χρόνια. Αξιοθαύμαστος άνθρωπος…
  Μακάρι να γινότανε τότε η πολυπόθητη ένωση της Κύπρου με την Μητέρα Πατρίδα ΕΛΛΑΔΑ. Δε θά χαμε τα χάλια τα σημερινά στο νησί. Αυτό το άρθρο, όπως και η συνέντευξη στην εφημερίδα, μπορούν να μας δώσουν πολλά να συζητησουμε και πολλά να σκεφτούμε.
  Όταν ανοίξανε το οδόφραγμα, με είχε πιάσει πανικός, απελπισία, δε μπορούσα να το καταλάβω….
  Τι γίνεται εδω περα σκεφτόμουνα.
  Γιατί δεν καταλαβαίνουν και οι ίδιοι οι πολιτικοί, οτι δεν πρόκειται να κάνουνε αυτό που θέλουνε οι ίδιοι αλλά αυτό που θέλει ο πολίτης; Γιατί δεν πήρανε το μύνημα τότε με το σχέδιο Αναν; Γιατί δεν απαγορεύσανε την ελεύθερη μετακίνηση του κόσμου απο και πρός τα κατεχόμενα; Αντιληφθήκανε όλοι αυτοί που πήγαινοέρχονται ότι οι «απέναντι» βγάλανε εκατομμύρια και τα πόσα λεφτά έδωσαν σε αυτούς που μας τσάκισαν 34 χρόνια πρίν;
  Ως πότε θα πρέπει να ανέχομαι τον κάθε λογής τουρκόσπορο να μπαινοβγαίνει στις ελεύθερες περιοχές;
  Πόσες φορές πρέπει να συληφθούνε παράνομοι μετανάστες οι οποίοι έρχονται μέσω κατεχομένων και πόσα ακόμα ναρκωτικά πρέπει να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές απο τον βορρά για να αποφασίσουν να κάνουνε κατι;
  Γιατί μας καλούνε για εφεδρεία; Τί να φυλάξω αφου ανοίξανε τα οδοφράγματα;

 4. Για μένα τα πράγματα είναι απλά(;).Πιστεύω στη φιλία και στη συναδέλφωση των λαών που δεν πλασάρεται όμως σαν ιδεολογία αλλά προκύπτει μέσα απο τα γεγονότα και την απαίτηση των ίδιων των λαών.Όχι στα επικοινωνιακά και χαζοχαρούμενα Παπανδρέου – Τζέμ και στις λυκο-κουμπαριές του Καραμανλή.Μια φιλία όμως που δεν θα σβήνει το παρελθόν , δεν θα το διαγράφει ούτε θα το ωραιοποιεί.Μια φιλία μεταξύ ίσων , χωρίς αμφισβητήσεις κυριαρχίας , χωρίς επεκτατικές βλέψεις και εποίκους.Χωρίς causus belli και γκρίζες ζώνες.Αυτή η φιλία δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα όσο απέναντι έχουν την εξουσία τα φασισταριά είτε με φερετζέ (ισλαμιστές) είτε με πηλήκιο (κεμαλιστές) και όσο στα δικά μας βαπτίζουμε την ενδοτικότητα , ρεαλιστική πολιτική , συμβιβαστική πολιτική,ευρωπαική πολιτική και άλλα φαιδρά.
  Η πλειοψηφία των πολιτικών μας σε Ελλάδα και Κύπρο ήταν και είναι ΄΄λίγοι΄΄ , κατώτεροι των περιστάσεων συμπληρώνοντας δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες και την δική μας ανεπάρκεια.Γίναμε σαν τα μούτρα τους , αδιάφοροι και υποταγμένοι.Και αφήσαμε την υπεράσπιση της πατρίδας στους επαγγελματίες εθνικόφρονες και στην αλλοπρόσαλλη μισαλλοδοξία τους.
  Όσο για τα οδοφράγματα που άνοιξαν ή θα ανοίξουν , όσο δεν καταγγέλλεται ανοιχτά προς όλες τις κατευθύνσεις και ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ η αλλοίωση με τους εποίκους του βορείου τμήματος της Κύπρου , η περιθωριοποίηση των Τουρκοκυπρίων , η πλήρης υποταγή των εκπροσώπων της Τουρκοκυπριακής κοινότητας στους σχεδιασμούς της Άγκυρας , ο ρόλος του στρατού κατοχής κτλ απλώς το άνοιγμά τους θα είναι άλλη μια παραχώρηση (χωρίς αντίκρυσμα για την Κύπρο) στους αυτουργούς του Αττίλα.
  Φωνές σαν αυτές του Λυσσαρίδη , του Μίκη του καθηγητή Ήφαιστου αλλά και άλλων μας στηρίζουν αλλά και μας δίνουν έναυσμα για νέες αναζητήσεις στις ΄΄περίεργες΄΄ μέρες μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: