΄΄Υπήρξε πολυετής προηγούμενη πρακτική που συνεχίσθηκε και μετά από εμέ.΄΄

Απόσπασμα απο το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο Θεόδωρος ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ , στον εισαγγελέα κ. Αθανασίου σχετικά με την διακίνηση 1.000.000 μάρκων απο την Siemens στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr/news.php?id=3628

..Σύμφωνα µε το ν. 2429/96 περί χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, δίχως αμφιβολία, στοιχειοθετείται παραβίαση του άρθρου 7 παρ. ζ, όπως και του αρ. 8 περί των ορίων της χρηματοδότησης, που δεν μπορούσε τότε, να ξεπερνά το ποσό των 10.000.000 απ’ το ίδιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Δεν επιθυμώ να επικαλεσθώ άγνοια νόμου, αλλά οφείλω να επισημάνω πως κανείς, κι εκ των εμπειροτέρων από εμέ στο κόμμα, είχε θέσει ποτέ το άνω θέμα, περί µη χρηματοδότησης από επιχειρήσεις, προμηθεύτριες του Δημοσίου ή Δημοσίων επιχειρήσεων κι Οργανιςµών.

Υπήρξε πολυετής προηγούμενη πρακτική που συνεχίσθηκε και μετά από εμέ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι παραβιάσεις των ανωτέρω διατάξεων, συνιστούν πλημμεληματικές πράξεις, παραγραμμένες ήδη απ’ τον Ιούνιο 2004.

γ) Υπάρχει τέλος ένα ζήτημα σχετικά µε την τήρηση του άρθρου 14 του παραπάνω νόμου, περί αναγραφής στο βιβλίο εσόδων – εξόδων, ονομαστικά κάθε εισφοράς, νομικού ή φυσικού προσώπου, άνω των 300.000 δρχ. Περιορίζομαι εδώ να παρατηρήσω, πως ουδέποτε υπήρξα αρμόδιος για την λογιστική εγγραφή των εισπράξεων του κόμματος και ότι παλαιά και κρατούσα πρακτική ήταν, να µην αναγράφονται οι μεγάλοι χορηγοί, που εισέφεραν χρηματικά ποσά πολύ σημαντικά, για ευνόητους λόγους. Γι’ αυτούς τους λόγους μάλιστα ουδέποτε, κόμμα, θα συνομολογήσει ή θα αναγράψει μεγάλους χρηματοδότες ονομαστικά.

Στην περίπτωση μάλιστα που αυτοί (χρηματοδότες), είναι και προμηθευτές του Δημοσίου, μεταξύ άλλων κυρώσεων, προβλέπεται και χρηματική ποινή σε βάρος του κόμματος, ίση µε το ήμισυ της τελευταίας κρατικής επιχορήγησης, γι’ αυτό

Ενήργησα απολύτως ανιδιοτελώς, για να συνδράμω µια πολιτική προσπάθεια που πίστεψα. Ακολούθησα πρακτική καθιερωμένη απ’ το παρελθόν, τουλάχιστον απ’ τα δυο μεγάλα κόμματα, η οποία κι εξακολουθεί.

Κατα-λάβαμε , κατα-λάβαμε

Ερώτηση1:Επειδή η siemens ήταν και προμηθευτής του Δημοσίου ,πότε θα κινηθεί διαδικασία επιβολής της χρηματικής ποινής σε βάρος του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα  με τα λεγόμενα Τσουκάτου;

Ερώτηση2:Εφόσον το παλικάρι λέει πως ήταν μια συνηθισμένη πρακτική να λαδώνονται τα κόμματα στα κρυφά απο μεγαλοεταιρείες (που καποιες παίρνανε και δουλειές του Δημοσίου) ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ.(Η απάντηση έχει και δικαστικό ενδιαφέρον εεεε; μπεεε)

Ερώτηση3(ρητορική):Ο μεσιε Σιμίτης (σαν πρωθυπουργός αλλά και πρεζιντεντ του κόμματος) ήξερε ή δεν ήξερε τα καθέκαστα;

Ερώτηση4:Πότε παραγράφεται το αδίκημα της υπόθεσης 1;

Ερώτηση5:Αφού δεν καταγράφονται πουθενά οι ΄΄ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ΄΄ (ΛΑΔΩΤΗΡΙΑ) πως ελέγχεται(αχαχα) η διακίνηση του ΄΄μαύρου χρήματος΄΄ που ΄΄ρέει΄΄ στα ταμεία των κομμάτων της κοινοβουλευτικής μας (μπεεε) Δημοκρατίας (μπεεεε).

Ερώτηση6(ρητορική):Αυτοί που θα μας σώσουν απο τους ΑΛΛΟΥΣ που τα πιάνουν , τα ήξεραν – ξέρουν όλα αυτά ή όχι (εεεε; μπεεε)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: