Ο ΟΑΣΕ επιρρίπτει ευθύνες στην Γεωργία (σύμφωνα με το περιοδικό Σπίγκελ, κάτι που διέψευσε ωστόσο ο ΟΑΣΕ)

================

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 31/08/08

================

ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&tag=9283&pubid=1518537

΄΄….Ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ στη Βιένη, Μάρτιν Νεζίρκι, διέψευσε ωστόσο πως η οργάνωσή του κυκλοφόρησε τέτοια έγγραφα. Οι εκθέσεις που συντάσσονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα από την αποστολή του ΟΑΣΕ στη Γεωργία αποστέλλονται δια της διπλωματικής οδού στις 56 χώρες-μέλη του, περιλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Γεωργίας, διευκρίνισε.

Συντάσσονται «με διαφανή, αμερόληπτο και ανεξάρτητο τρόπο» και είναι περισσότερο «αναφορές γεγονότων παρά αναλύσεις». «Καμία από αυτές τις εκθέσεις δεν περιλαμβάνει πληροφορίες του τύπου που αναφέρεται στο άρθρο του Σπίγκελ», δήλωσε ο Νεζίρκι. ΄΄

====================================================================

Απο την σημερινή ειδησεογραφία….

ΠΗΓΗ:

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/08/2008_246320

…Οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ επιρρίπτουν την ευθύνη στη Γεωργία για την κρίση στον Καύκασο, τονίζοντες πως η ηγεσία της είχε εκπονήσει λεπτομερή σχέδια για να καταλάβει τη Νότιο Οσετία, σύμφωνα με τη σημερινή προέκδοση του γερμανικού περιοδικού Σπίγκελ.

Σύμφωνα με άρθρο, που δημοσιεύεται στην έκδοση της Δευτέρας, τονίζεται πως οι αξιωματούχοι του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) αποφάνθηκαν πως οι πράξεις της γεωργιανής κυβέρνησης συνέβαλαν στην ανάφλεξη της κρίσης με τη Ρωσία.

Το Σπίγκελ τονίζει πως οι στρατιωτικοί παρατηρητές του ΟΑΣΕ στον Καύκασο είχαν περιγράψει τις προετοιμασίες της Γεωργίας για να εισβάλλει στη Νότιο Οσετία.

Οι σφαγές είχαν ξεκινήσει προτού τα ρωσικά τεθωρακισμένα εισέλθουν από τις σήραγγες του Καυκάσου στα νότια της Νοτίου Οσετίας.

Όπως τονίζεται στο ίδιο άρθρο, η έκθεση του ΟΑΣΕ αναφέρει πράξεις ύποπτες ως εγκλήματα πολέμου από την πλευρά των Γεωργιανών, περιλαμβανομένων και διαταγών για επιθέσεις εναντίον ανύποπτων και κοιμώμενων Οσέτιων κατοίκων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: