Τι ετοιμάζεται εις βάρος μας ;

(Πατήστε πάνω στην αρίθμηση για μεταφορά στη πηγή της είδησης)

1. ΄΄ΜΕ ΑΜΗΧΑΝΙΑ εμφανίζεται να παρακολουθεί η Αθήνα τις κινήσεις της Αγκυρας για ενίσχυση της επιρροής της στη Θράκη. Οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον με τις οποίες εξίσωσε την επαναλειτουργία της Θεολογικής της Χάλκης και τις θρησκευτικές ελευθερίες των 3.000 Ελληνορθόδοξων που ζουν στην Κωνσταντινούπολη με εκείνες των 130.000 «Τούρκων», όπως τους ονόμασε, της μειονότητας της Θράκης, έδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Τουρκία επιδιώκει να προωθήσει την άποψή της περί αμοιβαιότητας εκμεταλλευόμενη την ενισχυμένη εικόνα και θέση της διεθνώς,αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες ειδικότερα.»

2. ΄΄Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» την περασμένη εβδομάδα, κλιμάκιο του αμερικανικού προξενείου της Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον πρόξενο κ. Ρόμπερτ Κινγκ, περιόδευσε στα μειονοτικά χωριά της Θράκης.

Ο πρώτος σταθμός της διπλωματικής αποστολής ήταν το μειονοτικό χωριό Τοξότες,το τζαμί του οποίου είχαν αποπειραθεί προεκλογικά ...άγνωστοι (προβοκάτορες) να το κάψουν. Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρόξενος συναντήθηκε με τον μουφτή Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, καθώς ένα από τα «προβλήματα» που έθεσε ο κ. Ερντογάν στον Αμερικανό πρόεδρο ήταν και αυτό του διορισμού του θρησκευτικού ηγέτη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ο κ. Κινγκ όμως δεν έχασε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τους εγκάθετους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Ο Αμερικανός διπλωμάτης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είχε πολύωρη συζήτηση με τον νομικό εκπρόσωπο της παράνομης -σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου- «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» κ. Ορχάν Χατζή Ιμπράμ, ο οποίος, όπως έχει δηλώσει στο «ΘΕΜΑ», είναι «Τούρκος» και θα αγωνιστεί «για την αναγνώριση της μειονότητας με τον όρο ‘‘τουρκική’’».

Οι Αμερικανοί, συνεχίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας ,οι οποίοι εκδηλώνουν έμπρακτο ενδιαφέρον για τα θέματα που αφορούν στη Θράκη, συζήτησαν και με το προεδρείο του «Συλλόγου επιστημόνων Δυτικής Θράκης», και ιδιαίτερα με την κυρία Περβίν Χαϊρουλά, η οποία με τη βοήθεια της Άγκυρας εργάζεται για την ίδρυση τουρκικού πανεπιστημίου στην Κομοτηνή,

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις προθέσεις των ηγετών της μειονότητας να ηγηθούν αυτόνομων κινήσεων σε περίπτωση αλλαγής του εκλογικού νόμου με κατάργηση του 3%.
Για τον λόγο αυτό, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν έφτασε στην Κομοτηνή ο Αμερικανός πρόξενος επισκέφθηκε το γραφείο του παραιτηθέντος ( μετά τις εσωκομματικές εκλογές) βουλευτή της Ν.Δ. κ.Αχμέτ Ιλχάν.
΄΄

3. ΄΄...Ποιους επισκέφθηκε ο αμερικανός «ειδικός»;

Ο αμερικανός ειδικός (επί πολιτικών θεμάτων) δεν παρέλειψε, φυσικά, να επισκεφθεί και τον συνοικισμό αθιγγάνων Κομοτηνής, Αλάν Κουγιού…

Η επίσκεψη και το ενδιαφέρον του αμερικανού επισήμου, για τους αθίγγανους της Θράκης, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Πριν από ένα περίπου χρόνο, ο πρόεδρος των αθιγγάνων Αν. Μακεδονίας και Θράκης, είχε καταγγείλει δημοσίως πως τον είχε πλησιάσει το αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης (συγκεκριμένα ο πρόξενος Γι) και του είχε ζητήσει να κινηθεί με δηλώσεις του κατά της Ελλάδας, αναφερόμενος σε μειονότητα αθιγγάνων, τούρκων και όχι ελλήνων, που καταπιέζεται και που στερείται των βασικών ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων της…

Όταν τελείωσε όλες του τις επισκέψεις ο αμερικανός υποπρόξενος (και υπεύθυνος πολιτικών υποθέσεων) Αθήνας, αποφάσισε να ολοκληρώσει τον «κύκλο» των επισκέψεών του, με μία νυχτερινή «βίζιτα» στον τούρκο πρόξενο, κύριο Σαρνίτς, τον οποίο και επισκέφθηκε στο τουρκικό Προξενείο!!! Μάλιστα, οι ελληνικές υπηρεσίες ασφάλειας (ΕΥΠ, Ασφάλεια, Αστυνομία) έκαναν διπλό πυκνό κύκλο ασφάλειας, περιμέτρου περίπου 200 μέτρων, γύρω από το τουρκικό προξενείο, για να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη συνάντηση των δύο ανδρών.

…Αξιοπερίεργο, τέλος, είναι το γεγονός πως ο αμερικανός υποπρόξενος δεν επισκέφθηκε καμία επίσημη ελληνική αρχή΄΄

4. ΄΄Παραβίαση του μνημονίου Παπούλια Γιλμάζ, τουρκικές παραβιάσεις την ημέρα των Χριστουγέννων΄΄…

5. ΄΄Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις παραδέχτηκαν τη σύλληψη δύο αξιωματικών τους΄΄

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις παραδέχτηκαν στις 23 Δεκεμβρίου, ότι δύο Τούρκοι αξιωματικοί συνελήφθησαν και κρατήθηκαν για ορισμένο χρονικό διάστημα στις 19 Δεκεμβρίου, λόγω της διασύνδεσης τους με το σχέδιο δολοφονίας του Αντιπροέδρου της τουρκικής Κυβέρνησης.΄΄

6. ΄΄Σκηνικό κρίσης στήνει η Τουρκία με αφορμή το δίκτυο κατασκοπίας-Πιθανή η απέλαση διπλωματών΄΄

Η Τουρκία φαίνεται αποφασισμένη να «τραβήξει το σχοινί» με αφορμή τη σύλληψη των τριών Τούρκων πολιτών στη Σμύρνη και την Αλικαρνασσό με τη κατηγορία πως διενεργούσαν κατασκοπία υπέρ της Ελλάδος. Αυτή τη φορά εμπλέκεται επίσημα και η Ελλάδα-κατηγορώντας διπλωμάτη της χώρας μας-ενώ παράλληλα υπάρχουν «διαρροές» στον τουρκικό Τύπο για ενδεχόμενη απέλαση Ελλήνων διπλωματών ως αντίποινα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η όλη επιχείρηση εκτελέστηκε-σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ-χωρίς να έχει ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός και o υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ως είθισται, εγείροντας πολλά ερωτηματικά για το αν πρόκειται για σύλληψη πρακτόρων ή προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας με σκοπό την αύξηση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.
Στους συλληφθέντες απαγγέλθηκε και η κατηγορία του άρθρου 331 του τουρκικού ποινικού κώδικα, για πολιτική και στρατιωτική κατασκοπία σε βάρος της χώρας, ποινή που επιφέρει ακόμη και την καταδίκη σε θάνατο.΄΄

7. Βεβήλωσαν με βρισιές τζαμί στο κέντρο της Ξάνθης

Στόχος βέβηλων έγινε μουσουλμανικό τέμενος στο κέντρο της Ξάνθης, επί της οδού Μεραρχίας, από άγνωστους κουκουλοφόρους τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Χρησιμοποιώντας μαύρα σπρέι οι δράστες έγραψαν υβριστικά συνθήματα για το ιερό κοράνι των μουσουλμάνων, ζωγράφισαν εικόνες γεννητικών οργάνων και χειρονομιών και ολοκλήρωσαν το έργο τους πετώντας πέτρες και σπάζοντας κάποια τζάμια πάνω από την κεντρική είσοδο. Ο ιμάμης του τεμένους ειδοποίησε την αστυνομία και στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν αστυνομικοί και οι οποίοι διενέργησαν έρευνα. Συνεργεία του Δήμου Ξάνθης φρόντισαν το πρωί της Δευτέρας να καλύψουν πρόχειρα με μπογιά τα υβριστικά συνθήματα. Το συμβάν αυτό έδωσε βήμα στον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ να δημοσιεύσει καταδίκη, η οποία φυσικά κυκλοφόρησε όχι μόνο σε όλες τις τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, αλλά και σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, αφού τέτοια καταδικαστέα συμβάντα καραδοκούν για να εκμεταλλευτούν κάθε φορά.΄΄

΄΄Φαινομενικά΄΄ ασύνδετα  γεγονότα ή κάτι άλλο ;

Αν προσθέσουμε την ΄΄ετεροχρονισμένη΄΄ δημοσίευση της δήλωσης του Πατριάρχη περι σταύρωσης, την εξέλιξη – αποκαλύψεις της υπόθεσης Εργκενεκόν στην Τουρκία, καθώς  και όσα αναφέρονται στην προηγούμενη δημοσίευση για την ποιοτική αναβάθμιση των Τουρκικών προκλήσεων , τότε  μπορούμε να μιλάμε για ΄΄συμπτώσεις΄΄;

Είναι άραγε μια ΄΄απεγνωσμένη΄΄ προσπάθεια του κεμαλικού παρακράτους (με χρήση και μηχανισμών του ΄΄βαθέως΄΄  κράτους που δεν ξηλώθηκαν ακόμα) να βγει απο την ΄΄γωνία΄΄ που το έχει στριμώξει το ισλαμικό παρακράτος και ο Ερντογάν ή απλώς ετοιμάζονται νέα  ΄΄δεδομένα΄΄ με χρήση και  προβοκάτσιας σε βάρος μας και την ΄΄εμπλοκή΄΄ μηχανισμών συνδεόμενων ποικιλοτρόπως με τις  ΗΠΑ.

ΥΓ: Για τον ρόλο των κυρίαρχων ΜΜΕ , ούτε λόγος , ή  θα αποσιωπούν ή  θα ΄΄χειραγωγούν΄΄ – διαστρέφουν την  όποια ΄΄είδηση΄΄. Αλλά  το μονοπώλιο πλέον έσπασε, δυστυχώς για κάποιους,  υπάρχουν τα  ιστολόγια και  γενικότερα το internet.

΄΄Δημοκρατία ΄΄ και ΄΄ενημέρωση΄΄ 2009-2010…Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: