Δημοψήφισμα για την παροχή ιθαγένειας. Αιδώς Αργείοι !!!

Στην ουσία πρόκειται για απόπειρα  αλλοίωσης της λαϊκής κυριαρχίας  με μαζική πολιτογράφηση ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ αλλοδαπών κυρίως μουσουλμάνων , με διαδικασίες α λα καρτ και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη επιμέρους στοιχεία πολιτισμικής ετερότητας – ιδιαιτεροτήτων των υπό ένταξη ομάδων σε σχέση με τον κοινωνικό περίγυρο και τις επιπτώσεις που θα έχει η ΄΄ένταξη΄΄ τους στην ήδη εύθραυστη κοινωνική συνοχή.  Ποιός είναι ο ακριβής ΑΡΙΘΜΟΣ αυτών που δικαιούνται ή θα δικαιούνται ιθαγένεια ουδείς γνωρίζει.  Ποιές οι συνέπειες στον κοινωνικό ιστό;  Ποιες οι διαδικασίες ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΥ; Η επίκληση ενός γενικόλογου ΄΄ανθρωπισμού΄΄ υπο τις παρούσες συνθήκες είναι το λιγότερο αστεία και δηλώνει διάθεση πειραματισμού (;!). Οι λαοί δεν είναι πειραματόζωα για να ΄΄φτιάξουν΄΄ κάποιοι ΄΄πολυπολιτισμικές΄΄ ή ΄΄καθαρές΄ (παλιότερα) κοινωνίες ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ μέσω της λαθρομετανάστευσης που η πολιτεία νομοθετικά θα επιβραβεύσει στην ουσία με το παρόν νομοσχέδιο . Απελευθερωθήκαμε  από το ισλαμικό-οθωμανικό ΄΄καταναγκασμό΄΄ με τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας  , δεν θα μας τον φέρουν κάποιοι , πάλι ,  έμμεσα στο ΄΄σπίτι μας΄΄ με επικλήσεις πολιτικής ορθότητας , για λόγους που ΕΚΕΙΝΟΙ γνωρίζουν. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σε μια περιοχή που ακόμα μυρίζει ΑΙΜΑ (Κόσσοβο , Σερβία, Κροατία ,Βοσνία Ερζεγοβίνη κτλ) από τις υποκινούμενες ΄΄βλακώδεις΄΄ συγκρούσεις (και) με θρησκευτικό μανδύα. Το περιστατικό και κυρίως όσα έγιναν και ακούστηκαν με αφορμή το ΄΄σχίσιμο΄΄ του Κορανίου δεν είναι άσχετα.

Η  παροχή ιθαγένειας με το υπο ψήφιση νομοσχέδιο θα δράσει επιπλέον ως καταλύτης για την κατακόρυφη αύξηση  της λαθρομετανάστευσης λόγω και της ΄΄ευκολίας΄΄ απόκτησης Ελληνικής άρα και Ευρωπαϊκής ΄΄ταυτότητας΄΄ από τους εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιους ΄΄ιθαγενείς΄΄  που (θα) βρίσκονται ΄΄έκτος των τειχών΄΄. Κατά ΄΄σύμπτωση΄΄ στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι…

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά νομοθετικά μέτρα στήριξης   των μεταναστών ακόμα και των λαθρομεταναστών σύμφωνα και με την εμπειρία της ΕΕ.  Πολλά έχουν ήδη εφαρμοστεί. Να τα συμπληρώσουν . Να τα βελτιώσουν.  Θα μας βρουν αλληλέγγυους. Οι μετανάστες δεν είναι εχθροί. Δεν μπορούν να γίνουν όμως και Έλληνες express , Αφγανοί , Πακιστανοί κτλ.  Επίσης πως είναι δυνατόν να πάρουν ΜΑΖΙΚΑ ιθαγένεια πολίτες γειτονικών κρατών (πχ αλβανοί;) . Δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις ΄΄κατοχύρωσης΄΄ των δικαιωμάτων τους; Δεν ΄΄καταλαβαίνουν΄΄  τι πάνε (θα) κάνουν ; Tι να υποθέσω; Θέλουν να φτιάξουν μειονότητα-ες από το ΄΄πουθενά ;  Η απόδοση  Ελληνικής ιθαγένειας δεν είναι ΄΄μαντζούνι ΄΄ δια πάσαν νόσον …

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ !!!

(χωρίς καμία κομματική αιγίδα – πατρονάρισμα πχ ΛΑΟΣ).

Δείτε και εδώ

ΥΓ: Η ΄΄αλητεία΄΄ της παραπληροφόρησης – διαστρέβλωσης – θαψίματος του θέματος απο τα κυρίαρχα ΜΜΕ (πχ MEGA) είναι χωρίς προηγούμενο. Ταύτιση διαφωνούντων με ΛΑΟΣ , επίκληση ΄΄ανθρωπιστικών΄΄ αισθημάτων για τους ΄΄κακόμοιρους΄΄ μετανάστες , παρουσίαση σχεδόν αποκλειστικά πολιτικάντηδων  – πατριδοκάπηλων απο το ΛΑΟΣ για να ΄΄στηρίξουν΄΄ την μια πλευρά.  Το έκαναν μια φορά με το βιβλίο ιστορίας. ΕΧΑΣΑΝ. Το έκαναν με κατάπτυστο  σχέδιο ΑΝΑΝ. ΕΧΑΣΑΝ. Μακάρι οι διάφορετικές φωνές απο τα ΄΄δεξια΄΄ , ΄΄αριστερά΄΄ ή όπου αλλού καταφέρουν ΠΑΛΙ να ενωθούν και να γίνουν ποτάμι που θα πνίξει τη αθλιότητα και την παρακμή που αναδύεται  στο όνομα της  ΄΄ενημέρωσης΄΄ και της ΄΄δημοκρατίας΄΄ …

————————————————————————————————————————————————–

ΠΡΟΣΘΗΚΗ: 17-01-10, Αναδημοσιεύω το δελτίο τύπου των Δημοκρατικών, με επιχειρηματολογία που βοηθάει στη τεκμηρίωση μιας νηφάλιας κριτικής επι του νομοσχεδίου.

Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ζητούν από την κυβέρνηση την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου περί «παροχής ιθαγενείας και εκλογικού δικαιώματος στους μετανάστες» διότι:

  • Είναι προφανής ο ψηφοθηρικός σκοπός του με την προσδοκώμενη αλλαγή & αλλοίωση του εκλογικού σώματος, η οποία επιχειρείται με τρόπο αντισυνταγματικό & αυθαίρετο.
  • Έχει συνταχθεί με προχειρότητα χωρίς στοιχεία και χωρίς προηγούμενη επεξεργασία & εκτίμηση των πολλαπλών διαστάσεων των προβλημάτων, τα οποία απορρέουν από την -πιθανή- εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου.
  • Θέτει μόνο τυπικές προϋποθέσεις, δηλαδή την γέννηση στην Ελλάδα και την παρακολούθηση μόλις 3 ετών στοιχειώδους εκπαιδεύσεως, και δεν προβλέπει κανένα ουσιαστικό κριτήριο για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από τέκνα μεταναστών.
  • Είναι αντισυνταγματικό διότι η διάταξη περί χορηγήσεως δικαιώματος ψήφου σε μετανάστες για τις δημοτικές εκλογές παραβιάζει την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, η οποία αποτελεί θεμέλιο του πολιτεύματος. Το Σύνταγμα χορηγεί αποκλειστικώς σε Έλληνες πολίτες τα δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
  • Είναι αναιτιολόγητο καθώς τα ανθρώπινα και τα όποια αστικά δικαιώματα των μεταναστών προστατεύονται αυτομάτως από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες έχει υπογράψει και εφαρμόζει η χώρα μας και όχι από την αλόγιστη και μαζική παροχή ελληνικής ιθαγένειας,
  • Είναι άκαιρο διότι προτείνεται σε μια εποχή κατά την οποία η χώρα μας συνεχίζει να δέχεται την «επίθεση» της λαθρομετανάστευσης.

Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ θεωρούν πως οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια έχει ως απαράβατη & αυτονόητη προϋπόθεση την λήψη άμεσων & αποτελεσματικών μέτρων για την διακοπή του παράνομου μεταναστευτικού ρεύματος προς τη χώρα -μέσω των ανατολικών της συνόρων- και την αναστροφή του. Περαιτέρω και με σκοπό την ρύθμιση της παρουσίας των μεταναστών στη χώρα μας, απαιτείται:

  • Η άμεση διεξαγωγή από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες (Ε.Σ.Υ.Ε. σε συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας και το Υπουργείο Εσωτερικών) συστηματικής & υπεύθυνης καταγραφής, με ειδικό απογραφικό δελτίο, όλων των μεταναστών νομίμων και μη, οι οποίοι ευρίσκονται στην Ελλάδα
  • Την ανάλυση και αξιολόγηση των ευρημάτων της απογραφής αυτής από ειδική επιτροπή, την οποία θα ορίσει το κοινοβούλιο.
  • Την εκπόνηση σχεδίου νόμου με ολοκληρωμένη πρόταση για τη λύση του θέματος, βασική αρχή της οποίας πρέπει να είναι αφ’ ενός η -αντικειμενική- δυνατότητα της ελληνικής κοινωνίας να ενσωματώσει τους διαφόρων προελεύσεων μετανάστες και αφ’ ετέρου η δυνατότητα αυτών να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία κατά τρόπο που να μην παράγει πολιτισμικές συγκρούσεις και μειονοτικά ζητήματα.

Τέλος, οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση είναι άκαιρη και αντιδεοντολογική πριν η ίδια η ελληνική κοινωνία, μέσα από ένα συγκροτημένο δημόσιο διάλογο χωρίς πιεστικές χρονικές προθεσμίες, αποφασίσει ποιές είναι οι ουσιαστικές -εκτός των τυπικών- προϋποθέσεις για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας. Οι εκατέρωθεν κραυγές και αλληλοκατηγορίες αποτελούν μόνο το προκάλυμμα πολιτικών σκοπιμοτήτων και καμία σχέση δεν έχουν με την ουσία του θέματος και τις ανάγκες & προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας.

Εφ’ όσον, όπως διαφαίνεται, η κυβέρνηση επιμείνει στην προτεινόμενη ρύθμιση, οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ θεωρούν ότι, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως η απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων -η οποία επ’ ουδενί σχετίζεται και συνδέεται με τα ατομικά & ανθρώπινα δικαιώματα- μόνον οι ίδιοι οι έλληνες πολίτες μπορούν να αποφασίσουν με τη διαδικασία του δημοψηφίσματος.

===============================================================================

Αιδώς Αργείοι!

Ενημέρωση 22:00, 30-12-09

Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις το ΄΄έγκυρο΄΄ in..gr  ενώ  αρχικά στην ανάρτηση της είδησης για τα σχόλια στην σελίδα της δημόσιας ΄΄διαβούλευσης΄΄ έκανε λόγο  για ΄΄ακροδεξιά σχόλια΄΄ μετά έκανε μια ΄΄κωλοτούμπα΄΄ και το άλαξε σε ΄΄φοβικά΄΄ Ιδού οι μικροί γκεμπελίσκοι :

το ΄΄ακροδεξιά σχόλια ΄΄ σε όσους δεν συμφωνούν με τους ΔΟΛιους

ΑΛΛΑΖΕΙ και γίνεται ΄΄φοβικά σχόλια΄΄απο τους συστηματικούς διαστρεβλωτές… Ρε ΟΥΣΤ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: