Ξεφτιλισμένοι… ή όταν οι σοσιαληστές ΄΄εκσυγχρόνιζαν΄΄ την Ελλάδα…

Ψάχνοντας στο δίκτυο βρήκα ένα άρθρο του Σπύρου Κομίνη με τον χαρακτηριστικό τίτλο ΄΄

Θα τον τρελά – νουνε τον κό – σμο σί – γουρα ναι…΄΄

εκεί μεταξύ άλλων γράφει (οι υπογραμμίσεις δικές μου)

 

΄΄Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του Μ. Καρέλη στο 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, 13 Οκτωβρίου 2001, βρίσκεται ( σημ. provato: βρισκόταν δες τη  σημείωση στη συνέχεια της ανάρτησης) στο http://www.pasok.gr/gr/afieromata/6osyn/Print/Friendly.asp?cat=1&id=210.

΄΄

«Ακόμα θα ήθελα να μας πει ο Γιώργος Παπανδρέου τι είναι αυτή η παγκόσμια Κυβέρνηση για την οποία μας μίλησε πανευτυχής μετά από την τελευταία συνάντηση του με τον Πάουερ. (σ.σ Λάθος δακτυλογράφησης ίσως – εννοεί τον Κόλιν Πάουελ, τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ). Να θέλει να πει ότι πέθανε ο ΟΗΕ και ας πήρε σήμερα το βραβείο Νόμπελ ειρήνης που το θεωρώ μια πράξη σαρκασμού ή να θέλει να πει ότι η αστερόεσσα θα αποκτήσει καινούργια αστέρια και κόσμο;«

«Και τέλος ας μας πει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, γιατί θα επαραιτείτο από το κόμμα και θα καλλιεργούσε το κτήμα του στην Τζιά αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανεδεικνύετο σε Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό; Κάτι θα ξέρει αυτός – ο λόγος για τον Θόδωρο – και πολύ θα τον παρακαλούσαμε να μοιραστεί συντροφικά την γνώση του μαζί μας.«

Προφανώς εδώ έχουμε ένα μέλος του ΠΑΣΟΚ που βλέπει, ακούει, σκέφτεται και μιλάει στο συνέδριο το 2001. Άρα αποκλείεται να φώναζε το 2004 «Γιώργο προχώρα άλλαξέ τα όλα», το απολιτικό αυτό σύνθημα που ενθουσίασε καναλάρχες, παραθυράρχες, αρθρογράφους και ένα εκατομμύριο …φίλους μπλόγκερς. Από το 2001, το μέλος αυτό του ΠΑΣΟΚ, ζητάει εξηγήσεις για την Παγκόσμια Κυβέρνηση που ονειρεύεται ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και η λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Κανένα ΜΜΕ δεν άκουσε, δέν είδε, δε ρώτησε. Ζητάει εξηγήσεις για την απουσία της Κύπρου και του Αιγαίου από τα ενδιαφέροντα του κ. Κώστα Σημίτη. Για τις απειλές Πάγκαλου ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική αν γίνει αρχηγός ο Γιώργος. Και για το πασοκικό κράτος και τις στρατειές άσχετων διορισμένων σε θέσεις – κλειδιά, που ελέγχουν τους σχετικούς και φέρνουν ψήφους και υποταγή, κατά τα πρότυπα της δεξιάς, κατάσταση την οποία παραδέχτηκε (ακόμη και) ο κ. Σκανδαλίδης.΄΄

Έλα όμως που το παραπάνω link, στο οποίο μας παραπέμπει ο Κομίνης δεν υπάρχει πια… Μάλλον το έκανε και αυτό διάφανο ο ΓΑΠ μαζί με τους μισθούς και τις συντάξεις… Ας είναι καλά όμως το web.archive.org όπου και έχει αποθηκευμένη αυτή την ομιλία. Διαβάστε και ΄΄θαυμάστε΄΄ τις ονειρώξεις του ΓΑΠ για παγκόσμια διακυβέρνηση, τις πομφόλυγες του Πάγκαλου για τον ΓΑΠ και άλλα πολλά μέσα απο την ματιά ενός ΠΑΣΟΚΟΥ, το ΄΄μακρινό΄΄ 2001. Γιατί κάποιοι έβλεπαν και ΜΙΛΟΥΣΑΝ από τότε, τα τσοντοΜΜΕ όμως φιλτράριζαν τις ειδήσεις σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. ΄΄ΜΕΓΚΑΛΙΣΙΟΥΣ΄΄ ΄΄Θαυμάστε τους΄΄.

Ομιλία κ. Μ. Καρέλη

13 Οκτωβρίου, 2001

 

Διαπίστωσε συντρόφισσες και σύντροφοι, κάπως καθυστερημένα είναι η αλήθεια, ο απερχόμενος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, ότι το κόμμα μας έγινε κρατικό, ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε κράτος.

Η κατηγορία – γιατί βέβαια για κατηγορία πρόκειται – είναι σοβαρή και εφόσον σταθεί στα πόδια της οδηγεί ευθέως στην αποδυνάμωση του δημοκρατικού χαρακτήρα, του κομματικού μας οργανισμού ή και στην αναίρεση του ακόμα.

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που σχεδόν μας πείθουν ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης έλεγε την αλήθεια κάνοντας την διαπίστωση. Ιδού αυτές, είχαμε μια Κεντρική Επιτροπή που αποτελείται στην συντριπτική πλειοψηφία των Μελών της, από τροφίμους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, του κράτους. Εμφανίζει συνέχεια μια νοοτροπία μεταξύ μεγάλου μέρους του στελεχιακού μας δυναμικού που το θέλει να μην πολυπιστεύει και να μην πιστεύει καθόλου τους θεσμούς, να τους θέτει στο περιθώριο και ας είναι οι Νόμοι ακόμα και ο κορυφαίος στο Σύνταγμα εκείνοι που τους εγκαθιστούν.

Εχουμε έτσι την πρόσφατη αμφισβήτηση και του Συνηγόρου του Πολίτη, στην υπόθεση Πολυζώη. Αλλά και την επίθεση εναντίον της Δικαιοσύνης, μια επίθεση που μας γέμισε έκπληξη αλλά και φόβο.

Είναι ακόμα ο τρόπος που χειριζόμαστε την πληροφόρηση. Ένα σπουδαίο, μοναδικό μέσο για την δημιουργία ολοκληρωμένων πολιτών. Μια δημιουργία που είναι το τελικό ζητούμενο.

Και όμως είναι ώρες που η πληροφόρηση γίνεται παραπληροφόρηση, που γίνεται – το πιο ανησυχητικό – προπαγάνδα. Είναι δε προπαγάνδα εκείνη που προσβάλλει, εκείνη που υποβαθμίζει και όσους την ασκούν και όσους την αποδέχονται.

Είναι, τέλος – η πιο ισχυρή ένδειξη είναι αυτή – η απόλυτη σιγή που υποδέχθηκε την δήλωση Σκανδαλίδη για το κρατικό κόμμα, για το ΠΑΣΟΚ – Κράτος. Ούτε μια τουφεκιά για την τιμή των όπλων δεν έπεσε για την απόκρουση της.

Μας είπε πριν μέρες ο Πρωθυπουργός, μαζί και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ότι εύχεται να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα στις επιχειρήσεις των Αμερικανών που ακολούθησαν την εγκληματική επιδρομή της 11ης Σεπτεμβρίου, την οποία βέβαια όλοι καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο.

Και πρόσθεσε « ή να υπάρξουν ολίγα ». Θα προτιμούσα να έλειπε αυτή η προσθήκη. Μοιάζει ρεαλιστική αλλά πολύ το φοβούμαι ότι προσεγγίζει την κυνικότητα. Και τον Πρόεδρο μας, τον Πρωθυπουργό μας τον θέλω να έχει επαφή με την πραγματικότητα, δεν τον θέλω όμως έπ’ ουδενί κυνικό, έτσι σκέφτεται η πλειοψηφία μας.

Δεν άκουσα ακόμα στην προσεκτικά διατυπωμένη ομιλία του Πρωθυπουργού, να αφιερώνει δύο λέξεις έστω, στην Κύπρο ότι θα εξακολουθούμε να την στηρίζουμε, εις το Αιγαίο, ότι δεν θα επιτρέψουμε την αμφισβήτηση του.

Και αναρωτιέμαι είναι τυχαία αυτή η παρασιώπηση σε μία ομιλία 21 δακτυλογραφημένων σελίδων, με την οποία ο Κώστας Σημίτης ζητάει στην ουσία ανανέωση της εντολής προς το πρόσωπο του;

Θα ήθελα να ακούσω την αιτιολόγηση της παρασιώπησης στην δευτερολογία ή έστω μια εξήγηση.

Ακόμα θα ήθελα να μας πει ο Γιώργος Παπανδρέου τι είναι αυτή η παγκόσμια Κυβέρνηση για την οποία μας μίλησε πανευτυχής μετά από την τελευταία συνάντηση του με τον Πάουερ. Να θέλει να πει ότι πέθανε ο ΟΗΕ και ας πήρε σήμερα το βραβείο Νόμπελ ειρήνης που το θεωρώ μια πράξη σαρκασμού ή να θέλει να πει ότι η αστερόεσσα θα αποκτήσει καινούργια αστέρια και κόσμο;

Και τέλος ας μας πει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, γιατί θα επαραιτείτο από το κόμμα και θα καλλιεργούσε το κτήμα του στην Τζιά αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανεδεικνύετο σε Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό; Κάτι θα ξέρει αυτός – ο λόγος για τον Θόδωρο – και πολύ θα τον παρακαλούσαμε να μοιραστεί συντροφικά την γνώση του μαζί μας.

Αυτά συντρόφισσες και σύντροφοι όσοι ελάχιστοι που μείνατε από ένα πολίτη που θέλει να είναι και να παραμένει ενεργός, που αγκάλιασε το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη του στιγμή, που δεν το έπιασε ποτέ του κανένα και που ασκεί την πολιτική σκέψη του και δεν επαγγέλλεται τον χειροκροτητή. Ευχαριστώ.

 

Α, βρε ΄΄καημένε΄΄ Καρέλη μα κάτι απορίες που είχες και συ… ΄΄όσοι ελάχιστοι που μείνατε΄΄ , είχαν λακίσει όλοι, και μάλλον ο σύντροφος μιλούσε στις … καρέκλες. Α, ρε κατακαημένη Ελλινίτσα που λέει και ο Καββαθάς.

* 22/11/2010: Κάποιο πρόβλημα μου ΄΄εξαφάνισε΄΄ το post ενώ προσπαθούσα να βάλω την υποσημείωση ΄΄βρίσκεται…΄΄ κτλ. Τελικά έκανα επαναφορά  από μια παλιότερη αποθηκευμένη μορφή.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: